Tämän viikon blogipostauksessa kerron omia vinkkejä, joilla tehdä opiskelijabudjetilla ruokaa. Itsekin opiskelijana tiedän, että penniä pitää venyttää, itsellä tietysti hyviä puolia ovat, että käyn töissä ja meitä on ruokakunnassa 2. Nyt itse vinkkeihin.
Kannattaa suunnitella etukäteen viikon ruoat ja ostaa ne kaupasta kerralla, jottei tule tehtyä heräteostoksia. Täydennystä voi hakea viikon mittaan, mutta kannattaa aina ostaa kerralla enemmän, se palkitsee, vaikka vähän kalliimmaksi tuleekin. Kannattaa myös katsoa kaappeihin, että onko siellä jotain, jota voi käyttää esimerkiksi lisukkeena tai aterian muuna osana.
Kun olet ostanut viikon ruoat kerralla kannattaa sitten suunnitella ruoanteko sen mukaan, missä päiväys menee ensimmäisenä. Jos myös tekee isompia satseja ruokaa kerralla säästää aikaa ruoanlaitosta, vaikka opiskeluun tai vapaa – ajan rientoihin. Osta vain sen verran kuin uskot syöväsi, jottei tule turhaa bioa.
Bioon menee itsellä kahvinkeitosta jääneet suodatinpussit, leivät ja joskus ruoantähteitä. Olen pyrkinyt, ettei bioa tulisi kuin suodatinpusseista, koska siinä menee rahaa hukkaan, kun heittää bioon paljon ruokaa tai aterian osia.
Kunhan kerkeän, jaan blogiin myös omia reseptejä, joita voi soveltaa miten haluaa. Reseptit ovat sellaisia, jotka omasta kukkarosta eivät ole vieneet juuri rahaa yhtään. Lyhyesti teen aika paljon pastaruokia, esimerkiksi pekonipastaa tai pasta bolognesea. Kasvis-, kana- tai kalaruokia meillä ei juurikaan syödä, joten reseptit kulkevat punaisenlihan ympärillä, sisältäen kuitenkin kasviksia.
Tähän loppuun sanon, että nämä edelle mainitsemani vinkit ovat vain minun tapojani, jotka olen kokenut hyväksi.
Jätä kommentti