Luova kirjoittaminen

Tässä postauksessa esittelen yhden luovista harrastuksistani. Luova kirjoittaminen on minulle eräänlainen terapiakeino, jos stressitasot nousevat liiaksi. Luovan kirjoittamisen hyvä puoli on siinä, ettei se vaadi mitään erityistä taustaa kirjoittajana eli luovaa kirjoittamista voi kuka tahansa alkaa harrastamaan.

Luova kirjoittaminen auttaa purkamaan stressiä, tuo tietynlaista vapauden tunnetta, antaa mielelle ja aivoille niiden kaipaamaa jumppaa ja on helppo luova harrastus aloittelevalle luovalle ihmiselle. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, aikaa vaativin vaihe on tarinan aiheen, teeman, henkilöiden/hahmojen, paikan, ajan ja juonen hahmotteleminen. Kirjoitan erikseen postauksen, jossa annan omat vinkit pohjalle, jolle luoda oma tarinansa.

Itse kirjoitan lähinnä omaksi iloksi tarinoita, joita osa ystävistäni on sitten halunnut lukea. Minulle myös luova kirjoittaminen on tunteiden ja ajatuksien käsittelytapa. Olen kirjoittanut jo monta tarinaa ja niiden päähenkilöksi on muodostunut itsenäinen ja rohkea nuori nainen Rose ja hänen ystävänsä Emily, joka on joskus tarinoissani sivuhenkilönä ja joskus päähenkilönä Rosen rinnalla. Omien tarinoideni pituus vaihtelee, sillä joskus kirjoitan koneella ja joskus vanhanaikaisesti käsin ”tarinavihkoon”. Kirjoittamani tarinat ovat lähinnä seikkailutarinoita, joissa Rose seikkailee ystävänsä Emilyn kanssa ympäri maailmaa.

Nyt kesäkurssin tuoman paineen ja stressin takia, olen muutaman viikon halunnut avata ”tarinavihkoni” ja kirjoittaa kesken jäänyttä tarinaa eteenpäin. Olen myös miettinyt uuden tarinan aloittamista, johon minulla on oikeastaan kaikki muut valmistelut tehty, se vain odottaa kirjoittamistaan.

Tämä kerran postauksessa kerroin vain yleismaallisesti luovasta kirjoittamisesta. Pahoitteluni, jos postaus tuntuu sekavalle.

Artikkeli kategoriassa

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *