Itsenäisyyspäivä 6.12.

Tänään on Suomen 104. itsenäisyyspäivä, jonka sotiemme veteraanit henkensä uhalla saivat säilytettyä. Kunnioitukseni veteraaneja kohtaan on todella suuri, olivat he sitten rintamalla, lottina tai sotilaskodissa. Kotirintamalla olleille kunnioitus on yhtälailla suurta. Meidän tulee arvostaa sitä, että meillä on itsenäinen valtio ja saamme lähes tulkoon päättää omista asioistamme, palaan myöhemmin tässä tekstissä erääseen surulliseen ja totta olevaan faktaan itsenäisyydestä, jonka itse koen olevan huono asia.

Minulla on itselläni ollut tapana joka itsenäisyyspäivä katsoa Tuntematon Sotilas (1955) Edvin Laineen ohjaamana, mielestäni tämä on ainut ja oikea, en pidä uusista varianteista, eivätkä ne juurikaan seuraa Väinön Linnan romaania, toki eihän 1955 vuoden elokuvakaan täysin romaania seuraa. Kirjoihin perustuvat elokuvat ovat toki ohjaajien tulkintoja kirjoista. Minulla on myös toinen tapa itsenäisyyspäivänä, käyn haudoilla viemässä sukulaisten muistoksi kynttilät.

Seuraavaksi perehdyn nyt aiemmin mainitsemaani surulliseen faktaan. Nimittäin omasta mielestäni olemme ainakin osan itsenäisyydestämme menettäneet vuonna 1994, kun Suomi liittyi Euroopan Unioniin.

Euroopan Unioni ja itsenäinen Suomi

Suomi liittyi vastoin kansan tahtoa vuonna 1994 Euroopan Unioniin, vaikka kansanäänestyksen tulos liittymisestä Euroopan Unioniin oli kielteinen. Tuntuu käsittämättömältä, että poliitikot kehtasivat vasten kansan tahtoa toimia noin.

Tehdäänpä siis seuraavaksi tututuksi asia, että itse olen äärimmäisen EU – vastainen ihminen. En ollut syntynyt vuonna 1994 vielä, mutten koe siltikään Euroopan Unionin tuoneen minulle mitään hyvää. Ainoa hyvä asia on kansainväliset kauppasopimukset ja vapaa liikkuvuus. EU:lta tulevat direktiivit ovat suurimmalta osalta haitanneet vain elämää. Mielestäni kunnianarvoiset sotiemme veteraanit eivät antaneet henkeään tällaisen asian takia.

Kunnioitan heitä, jotka ajavat Suomen EU – eroa, joka toisaalta toisi mukanaan ongelmia, sillä Suomen talous nojaa pitkälti EU:seen, kun kenties kannattaisi olla omavaraisempi. Itse kyllä äänestäisin kyllä EU – erolle. Toisaalta EU – ero toisi paljon hyvääkin varsinkin, jos Euroopan Unionin kaavailema liittovaltio toteutuu, sinne menisi kokonaan Suomen itsenäisyys. Liittovaltio ideaan ei tule suostua missään tapauksessa.

Osa itsenäisyyttä takaisin

Euroopan Unioni suunnittelee liittovaltion muodostamista, mutta onhan se ennenkin nähty, että suuret liitot kaatuvat, kuten Neuvostoliitolle kävi 90 – luvulla. Täytyy vain toivoa, ettei EU:n kaavailema liittovaltio toteudu, sillä Suomen nykyinen hallitus ajaisi Suomen siihen, eikä se välttämättä ole hyvä asia. Toivottavasti asiat tulevaisuudessa menevät hyvin ja saamme pitää edes sen osan itsenäisyyttä, joka meille jäi, kun Euroopan Unioniin liityttiin 90 – luvun puolivälissä.

Lukiessasi tätä toivon, etten aiheuttanut ihmisille ristiriitaisia tunteita. Painotan, että itse ajattelen asioista näin ja vaikka ajattelen näin olen kaikesta huolimatta kiitollinen, että saan elää suht vapaasti omaa elämääni. Tähän loppuun vielä toivotan kaikille: Hyvää itsenäisyyspäivää!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *